Westin W8 Spin 10 ft 7-30g

Westin W8 Spin 10 ft 7-30g

Är du på jakt efter ett av marknadens absolut bästa och populäraste havsöringspö? Då är denna recensionen till för dig! Efter att ha testat och recenserat Shimanos värstingspö Aspire DX 300M blev vi än mer sugna att även testa Westins värstingspö W8 Spinn 300M.

Jag har haft äran att testa och recensera Westins W8 Spinn 300M spö som enligt många är ett av de bästa havsöringsspöna på marknaden. W8 Spinn 300M är ett 10 fots haspelspö med kastvikt på 7-30 gram. Spöt har prov-fiskats med under en längre period och använts till havsöringfiske längs med den gotländska kusten. Betena har varit uteslutande kustbeten mellan 7-30 gram.

Westin W8 Spin 10 ft 7-30g

Vi har testat flera fiskespön från Westin och överlag har vi bara fått positiva testresultat. W8 är Westins mest påkostade premium serie. W8 Spinn är en haspelspö serie framtagen till just havsöringfisket. Valet att testa detta värsting-spö och släppa recensionen innan havsöring säsongen drar igång på riktigt var därför inte särskilt svårt.

Jag ska vara helt ärlig och säga att vid första anblick väcktes en viss skepsism inom mig. Jag var inte helt enig med Westins val av design. Kanske är jag fyrkantig men guld fläckig klinga kändes bara inte rätt. Spöt är lätt, otroligt lätt faktiskt och fantastiskt välbalanserat. W8 Spinn är ett högteknologiskt spö där Westin spänt musklerna ordentligt och fläskat på.

Klicka här för fler tips på havsöringspön »

Vad gäller handtaget finns inte mycket att klaga på. Det är i Split-grip modell i Portugisisk AAA-kork, bästa kork kvaliteten på marknaden. Handtaget ger ett bra intryck och det är riktigt skönt att hålla i.

Rullfästet är, precis som klingan, handmålat i en järnoxid färg kallad Fe203 som är en guldaktig färg. Detaljerna på rullfästet är snygga och ger ett seriöst intryck. Rullfästet är ett specialdesignat Fuji SKSS som är ett av Fujis absolut bästa, dessutom har man lagt till Quattro Cross Carbon förstärkning i handtaget. Följer man sedan den handmålade klingan uppåt kommer man till spöringarna som är Fuji K-Type SIC, spöringar av absolut högsta kvalitet som levererar i varje kast. Lindningarna är även de påkostade Westin har valt att utrusta spöt med Prowrap lågprofilsspölindningar.

Den handmålade klingan är en High Performance klinga i PowerluxTM komposit, framtagen av 3M i samarbete med Westin. Kompositblandningen i W8 klingan är tillverkad med nanoteknologi där extremt små kiselsfärer tränger ner runtom varje fiber. Detta resulterar i ett extremt lätt och hållbart spö med överlägsen känsla.

Spöt är en kast kanon och klingan har en riktigt snabb toppaktion. Jag har använt en Shimano Stella 3000CFI som är världens bästa haspelrulle enligt mig och kombinationen Westin W8 Spinn och Shimano Stella är en kombination jag rekommenderar alla att pröva. Efter att ha prövat den kombon vill du aldrig fiska med något annat.

W8 Spinn 300M är ett spö som sticker ut på många sätt. Förutom designen, som jag personligen har accepterat, så har Westin verkligen prickat rätt på både de specifika komponenterna och på helheten. Förutom ett fantastiskt spö medföljer även ett tygfodral och en riktigt snygg Pentagon Corduratub. Modellen vi prövat, 300M på 10 fot med kastvikt 7-30 gram, är 2-delad som standard. Westin har även valt att ta fram ytterligare en modell med deras Gipsy Concept förkortat G.C. som är 4-delat spö för optimal transport. W8 Spinn finns även i en 9 fots modell för dig är intresserad av ett kortare havsöringspö. 9 fots modellen passar perfekt till havsöringfisket från båt.

Westin W8 Spinn 300M är inte bara havsöringspöt som känns riktigt bra i handen. Det är spöt som verkligen levererar! Är du intresserad av ett spö som skiljer sig från mängden, ett spö som skriker av kvalitet. Välj ett Westin W8 Spinn!

Sammanfattning

Westin W8 Spin 10 ft 10-40g

Vikt: 180 gram

Antal Ringar: 11

Sektioner: 2

Betyg:

  • Känsla: 10
  • Kvalitet: 10
  • Design: 8
  • Skrytfaktor: 10
  • Prisvärdhet: 7

— Slutbetyg: 9.0 —

Westin W8 Spin 10 ft 7-30g

W8 Spinn 300M är ett riktigt fint kvalitetsspö med lite annorlunda design. Det är Westins bästa, mest påkostade spön, något som märks av på prislappen som dessvärre är högt satt. Trots det vågar jag nästan sticka ut och säga att det är prisvärt för ett W8 Spinn spö ger verkligen mycket spö för pengarna!