Westin W6 Jerkbait 6,6 ft 40-130g 2-delat

Westin W6 Jerkbait 6,6 ft 40-130g 2-delat

Jag har länge vart intresserad av att testa Westins W6 Jerkbait. Bland annat med anledning av designen. Jag tycker W6 designen är ganska speciell och anser att designen passar bra till ett jerkbaitspö. En annan anledning är delningen som sitter precis ovanför rullfästet. Detta gjorde mig direkt nyfiken och jag bara kände att detta spö måste jag testa.

Jag har under 1 veckas tid testat jerkbaitspöt W6 från Westin. Spöt jag använt har varit 6,6 fots modellen med kastvikt på 40-130 gram. Spöt har testats mestadels med varierande jerkbaits och tailbaits men även en hel del shadjiggar.

Westin W6 Jerkbait 6.6 ft 40-130g

Jag gillar Westins nya koncept med inriktning på seriöst sportfiske och de storsatsar verkligen. Jag har ingen direkt erfarenhet från tidigare modeller såsom Edge osv. men har flera fiskebröder som använder flera av deras spön och är nöjda.

W6 är Westins högre mellanprisserie och faktiskt deras näst dyraste serie. Av den anledningen förväntar jag mig ganska mycket av detta spö. Första intrycket är bra, W6 Jerkbait är ganska snyggt med lite annorlunda design och känns välbalanserat och lätt. 

Ytterligare Jerkbaitspötips hittar du här »

W6 modellernas har kombinerat kork och EVA handtag med ett lite annorlunda samuraj utförande. Handtaget är lite böjt och tanken är att det ska ge bättre moment i kasten. Handtaget ger ett bra intryck och det är riktigt skönt att hålla i. Om man ska va petig så kunde själva delningen mellan kork och EVA kanske vara lite snyggare då man ser limmet mellan de olika materialen, när spöt är nytt, men det är bara en smaksak. Kan även tillägga att detta lilla limmet försvinner efter några dagars användning.

Rullfästet är snyggt och jag känner igen stilen från det jag sett på andra Westin modeller. I övrigt gillar jag designen på detta spöt, det är skönt att hålla i och känns bra. Pistolgreppet är skönt och känns robust. Klingan är matt med fina detaljer. Ringarna är Fuji SIC LN-Frame ringar som är riktiga kvalitets ringar och rullfästet är ett Fuji PTS Screw down som osar kvalitet.

Klingan är av ”High Performance Carbon” med hög känslighet och är baserad på Westins gamla succé klinga 3776. Klingan är faktiskt väldigt känslig och varje stöt känns tydligt. Samtidigt känns W6 robust i handen och spöt känns trygg vid drillning. Klingan är ganska snabb med topp-aktion och mycket ryggrad. Du kan kasta beten tyngre än rekommenderat kastvikt, som är på 130 g, men inte så himla mycket tyngre och personligen skulle jag välja ett styvare spö om betena är upp mot 160-170g.

W6 Jerkbait har delningen precis ovanför handtaget dvs. en till stor del obruten klinga vilket enligt mitt tycke ger spöt betydligt bättre kast och drillningsegenskaper jämfört med traditionella 2-delade spön. Du får ett spö med näst intill samma egenskaper som ett odelat jerkspö men med lite bättre transport egenskaper. Delningen påverkar klingan minimalt och jag glömmer i princip bort det när jag står o jerkar. Det är inte förrän jag packar ihop och delar spöt som jag reagerar över att delningen inte blir optimal med tanke på den lite längre transportlängden som är på 137 cm. Trots det gillar jag vad Westin gjort med spöt.

Spöt är riktigt bekvämt att hålla i och kastar väldigt bra. Handtaget är skönt utformat och ergonomiskt. Klingan snabb med toppaktion vilket ger väldigt precisa kast. Förutom ett riktigt bra spö ingår ett tygfodral i priset.

Sammanfattning

Westin W6 Jerkbait 6.6 ft 40-130g

Vikt: 232 gram

Antal Ringar: 8

Sektioner: 2

Betyg:

  • Känsla: 9
  • Kvalitet: 8
  • Design: 8
  • Skrytfaktor: 8
  • Prisvärdhet: 7

— Slutbetyg: 8.0 —

Westin W6 Jerkbait 6,6 ft 40-130g 2-delat

Westin W6 Jerkbait är ett jerkspö med lite annorlunda design som enligt mitt tycke passar spöt bra. Kvalitets känslan är bra och spöt känns proffsigt. Priset är högt men är du på jakt efter ett genomtänkt jerkspö med känsla och kvalitet är W6 Jerkbait verkligen något för dig.