Shimano logo

Shimano – Över hela världen förknippas varumärket Shimano med orden innovativ, kvalitet och prisvärd. Shimano erbjuder de mest innovativa fiskerullarna och fiskespöna i hela världen. Håller du ett shimanospö i handen håller du i kvalitet. Med ledande ingenjörsteknik sedan 1921 ger Shimano den högsta kvaliteten på fiskeriprodukter på marknaden idag. Shimano har ett brett sortiment med underbara fiskespön i världsklass.

Läs mer

 

 • Shimanos spöserier

Shimano Aspire logo

 • Shimano Aspire DX

Aspire DX – Shimanos Aspire serie är en serie exklusiva haspelspön och en av deras bästa serier någonsin.

Klingorna är tillverkad i HPC300-grafit och 3M Powerlux ett material val som ger starkare och lättare spön med överlägsen känsla och progressivitet. K-Type SIC spöringar från Fuji gör att linan flyter igenom problemfritt och ger extremt långa kast med högsta precision. Längst bak i handtaget finns även ett balansvikt system för att optimera balansen och känslan i spöt för bästa upplevelse.

Aspire DX riktar sig till dig som vill ha det bästa från en av de bästa tillverkarna på marknaden.

Shimano Aspire DX

 

 

Shimano Speedmaster Logo

 • Shimano Speedmaster BX

Speedmaster BX – Är ett av de populäraste haspelspöna för havsöringfisket. Speedmaster är ett premiumspö med kvalitets komponenter som kastar riktigt långt.

Klingan är tillverkad i en kombination av HPC100 och Biofibre med Fujis starkaste ringar Fuji Alconite. Material och komponenter som ger ett riktigt lätt och starkt spö med långa och i princip helt friktionsfria kast. Speedmaster har ett korkhandtag i Shimanos power cork som stöter bort vatten och håller hög kvalitet.

Shimano Speedmaster BX är ett riktigt fint spö som levererar till den kräsne fiskaren.

Shimano Speedmaster BX

 

Shimano Beastmaster Logo

 • Shimano Beastmaster DX

Beastmaster DX – Shimanos Beastmaster serie är en riktigt populär mellanprisserie tillverkad för att klara av tuffa tag och drilla riktigt stor fisk.

Beastmaster DX har en klinga tillverkad i XT60-grafit som har blandats med Biofiber för bättre beteskontroll, bättre känsla. Klingan är kraftig och progressiv och tillsammans med Fuji ringarna levererar Beastmaster bra kast kombinerat med kraftig ryggrad vid drillning. Beastmaster är ett riktigt prisvärt spö som passar både nybörjare och proffs.

Shimano Beastmaster DX

Shimano Beastmaster AX Boat Slim

Shimano Forcemaster Logo

 • Shimano Forcemaster BX

Forcemaster BX – Shimanos Forcemaster serien är en av shimanos populäraste lägre mellanprisserier med hög kvalitet. Forcemaster BX är en 3-delad uppgradering från Shimanos otroligt populära AX serie som gör dem lättare att transportera.

Forcemaster BX har en klinga tillverkad i XT40-grafit och stryktåliga ringar samt rullfäste som gör spöna tåliga med bra känsla. Forcemaster är ett riktigt prisvärt spö som passar alla oavsett nivå.

Shimano Forcemaster BX

Shimano Forcemaster BX

 • Shimano Aernos

Aernos – Är en nyare lågprisserie av shimano med ny design och snygga röda detaljer som passar till Aernos haspelrulle. Aernos har en kvalitets klinga tillverkad i XT60-grafit med stryktåliga Fuji ringar. Aernos är ett snyggt spö med annorlunda modern design och kvalitets komponenter samt ett otroligt skönt ergonomiskt korkhandtag.

Shimano Aernos

Shimano Aernos

 • Shimano Exage

Exage – Är en kraftfull och prisvärd spöserie i lågpris segmentet från shimano som passar till deras populära Exage haspelrulle. Exage har en kvalitets klinga tillverkad i XT40-grafit blandat med Geofibre som ger en progressiv klinga med mycket bra allround egenskaper. Exage finns i ett mycket stort antal variationer ända från UL spöt på 5,6 ft till det kraftigare gäddspöt på 10 ft och 50-100 grams kastvikt. Exage är ett perfekt val av fiskespö till nybörjaren eller den som valt en mindre budget.

Shimano Exage

Shimano Exage

 • Shimano Catana DX

Catana – Är Shimanos bäst säljande och populäraste spöserie någonsin. Catana DX är en vidareutveckling och uppgraderad version med ny snygg design, nytt ergonomiskt rullfäste och flera slitstarka komponenter. Catana DX är ett omåttligt populärt spö med fantastiska egenskaper. Catana är mycket prisvärt och ett perfekt allroundspö som passar otroligt många olika fisketyper. Dessa egenskaper har gjort det till en riktig storsäljare världen över. Catana DX har medel till topp aktion i en full grafitklinga med mycket kraft och bra respons.  

Shimano Catana DX

Shimano Catana CX Tele

Shimano Catana AX Trolling

Shimano Catana AX Downrigger
 • Shimano Yasei Red AX

Yasei Red – Yasei Red är en spöserie utvecklat för specifika fiskarter och fisketekniker. Klingan i XT-40grafit ger ett fint spö med progressiv klinga och mycket ryggrad. Yasei Red är prisvärda spön och därför utmärkta för den som vill pröva på moderna tekniker som Vertikal fiske och Dropshot men inte lägga för mycket pengar.

Shimano Yasei Red AX

Shimano Yasei Red AX

Shimano Yasei Red AX

Shimano Yasei Red AX

Shimano Yasei Red AX

Shimano Yasei Red AX

 • Shimano Yasei AX

Yasei – Yasei är en specialserie spön Shimanos team utvecklat för specifika fisketekniker. Klingan är tillverkade i High Pressure Carbon 100 som blandats med Shimanos Geofibre för extra styrka och lätthet. Yasei AX är en mycket trevlig och lyckad serie från Shimano med snygg design och kvalitet. På alla Yasei AX finns en liten vit markering i spötoppen för att tydligare visa hugg.

Shimano Vertical Jigging Spinn

Shimano Yasei AX Vertical Jigging Haspel

Shimano Yasei AX Jerkbait

 • Shimano Vengeance

Vengeance – Är en spöserie i den lägre prisklassen. Klingan är gjort i XT-30 grafit med mjuk topp och snabb aktion. Vengeance är en prisvärd serie spön.

Shimano Vengeance BX Shad

Shimano Vengeance Mini Tele