Westin W3 Powercast 9,3 ft 20-80g 2-delat

Westin W3 Powercast 9,3 ft 20-80g 2-delat

Gäddfisket har alltid varit populärt i Sverige bland både sportfiskare och hobbyfiskare. Senaste tiden har intresset för detta adrenalinfiske verkligen ökat och tillverkarna av sportfiskeutrustning var inte sena med att snappa upp detta. Utbudet på gäddutrustning så som gäddspön har verkligen mångdubblats senaste tiden. Westins satsning på fiskespön som bland annat predatorspöserier är ett resultat av detta.

Westins W3 Powercast är en mycket populärt spöserie och vi på fiskespö har tidigare testat och recenserat Westin W3 Powercast 8,3 ft 40-130g Haspel. Efter påtryckningar från våra läsare och egen nyfikenhet kände vi att vi även måste testa deras längre och mjukare variant. Vi har därför valt att testa Westin W3 Powercast 9,3 ft 20-80g Haspelspö.

Spöt är enligt tillverkaren ett gäddspö för det skandinaviska gäddfisket och passar riktigt bra som allroundspö till gädda. Betena vi har använt har varit lättare gäddbeten så som tailbeten, lättare jerks och gäddjiggar. Spöt har använts mycket från land längs kusten, vid älv och även en del från båt.

Westin W3 Powercast 9,3 ft 20-80g 2-delat

Här i Sverige och i Skandinavien finns Westins produkter i nästintill varje återförsäljares sortiment. Westin har knutit samman en stor stab sportfiskeexperter och guider som hjälper till att ta fram och utveckla deras produkter och Westins produkter håller därför hög klass.

Spöt är ett robust gäddspö på 9 fot vilket innebär att det är lite tyngre, 220 gram närmare bestämt. Känslan är precis som med den kortare varianten att det tål tuffa tag och är påkostat med bra komponenter. Designen är bra, spöt är snyggt.

Få ytterligare tips på heta gäddspön »

Spöt är klassat mellan 20-80 gram och spöt klarar utan problem av beten upp till 80 gram. Upp till 100 gram är inte optimalt men det funkar också överraskande bra. Lättare beten mellan 20-40 gram funkar riktigt bra då längden och mjukheten ger en viss fördel för lättare gäddbeten.

Handtaget är Premium EVA handtag med gummikork blandning. Handtaget är snyggt med Westin text ingraverat, designen är helsvarvat med lite avsmalnande mot mitten och grövre dimension längst ut på kanterna. Längden på handtaget känns bra och är skönt att hålla i. Det främre handtaget, framför rullfästet, är lite litet men fyller bra funktion med avsmalningen för att inte störa linans gång vid kast.

Rullfästet är SKS modell och slimmat. Det känns robust men inte särskilt skönt att hålla i tyvärr. Klingan är Powercasts 3K woven kevlar förstärkt en detalj som synd vid rullfästet. I övrigt är klingan blank och ser ut att ha ett relativt tjock lager skyddande lack utöver kevlar förstärkningen. Man får verkligen intrycket att spöt tål stryk. LTS spöringarna gör det de ska, linan flyter lätt igenom och de är robusta precis som rullfästet och resten av spöt.

Klingan är en Toray High Performance klinga med bra kraft resurser samtidigt som den har finkänslighet och finess. Powercast kastar riktigt bra som namnet avslöjar och spöts 9 fot levererar verkligen. Westins Powercast 9,3 ft är ett spö med riktigt bra känsla.

Klingan har en skön halvaktion som passar bra till det skandinaviska gäddfisket. Rullarna som använts till detta spöt under testaerna är Shimano Exage FD 2500 och Penn Clash 4000. Båda rullarna har funkat bra.

Betesöglan/upphängaren har en lite annorlunda design och är placerad vid sidan om spöringarnas linje för minimal konflikt med linan under kast. Placeringen av den är inget problem. Designen är tyvärr inte helt felfri. Tanken med designen på betesöglan är troligen att den ska vara så lite i vägen som möjligt vid utkast då den är droppformad och riktad framåt. Tyvärr så hamnar den ibland i vägen vid kast i motvind då linan kan blåsa tillbaka en aning och då dessvärre haka i öglan. Då gör designen att den lättare stör i kasten dessvärre.

Westin W3 Powercast 9,3 ft 20-80g haspelspö är ett robust gäddspö som passar riktigt bra till lättare gäddbeten som tailbeten, lättare jerks och gäddjiggar. Kvaliteten är bra och känslan är bra. W3 Powercast är ett riktigt prisvärt spö som känns proffsigt. Väljer du att köpa det får du otroligt mycket gäddspö för pengarna och jag anser Powercast vara ett av de mest privärda gäddspöna på marknaden. 9,3 fots modellen är en riktig kastkanon och känns helt rätt då mycket av mitt fiske bedrivs från land. Fiskar man däremot mycket från båt rekommenderas 8,3 fots modellen. Tygfodral medföljer också.

Sammanfattning

Westin W3 Powercast 9.3 ft 20-80g 2-delat

Vikt: 220 gram

Antal Ringar: 10

Sektioner: 2

Betyg:

  • Känsla: 8
  • Kvalitet: 9
  • Design: 8
  • Skrytfaktor: 7
  • Prisvärdhet: 8

— Slutbetyg: 8.0 —

Westin W3 Powercast 9.3 ft 20-80g 2-delat

Köper du ett Westin W3 Powercast får du otroligt mycket spö för pengarna. 9 fots modellen är ett riktigt skönt spö som funkar perfekt som allroundspö till gäddfisket med lättare gäddbeten. Det är ett kvalitetsspö som utan tvekan tål tuffa tag, perfekt för det skandinaviska gäddfisket.