Westin W6 Spin 10 ft 10-40g

Westin W6 Spin 10 ft 10-40g

De senaste åren har jag fiskat betydligt mer havsöring sommartid jämfört med tidigare. Det har gjort att jag sneglat på Westins sortiment till och från. Tillslut kunde jag inte hålla mig längre. Westin hade en 10 fots MH modell som passade perfekt till ändamålet. Westin W6 Spin är en mycket intressant spöserie som fått mycket bra feedback och vi på Fiskespö kände att detta spö måste vi testa.

Jag har under de varmare månaderna testat ett Westins W6 Spin 10 ft 10-40g. Valet föll på modellen med kastvikt upp till 40 gram då jag personligen använder lite tyngre beten sommartid och snabbare hemtagningshastighet. Spöt har testats med kustbeten från 18 gram ända upp till 40 gram. Rullen har varit Shimanos värsting Stella 2500FI.

Westin W6 Spin 10 ft 10-40g

Jag gillar verkligen Westins spöserier, framtagna i samarbete med professionella sportfiskare. Alla modeller vi testat hittills har visat sig ha bra egenskaper och levererat. Vi har tidigare bland annat testat W6 modellen av Westins Jerkspö.

W6 är ett fiskespö i den högre mellan-prisserie och har därför en lite dyrare prislapp. W6 Spin har precis som alla andra W6 spön från Westin en snygg men lite annorlunda design.

Klicka här för fler tips på havsöringspön »

Handtaget är skönt, snyggt och genomtänkt. Det är som Westin själva kallar det i Samuraiutförande och är ergonomiskt skönt att hålla i. Det är lite böjt och tanken här är att det ska ge bättre moment i kasten. Materialvalen är Supergrade kork av högsta kvalitet blandat med EVA samt butt i gummikork. Handtaget är inte split grip modell men ger ett bra intryck och det är riktigt skönt att hålla i.

Rullfästet är ett Fuji TVS med blottad klinga på båda sidorna för att passa både vänstervev samt högervev. Greppet är skönt att hålla i och känns bra. Klingan är matt med fina detaljer. Ringarna är Fuji SIC Y-Frame ringar som är riktiga kvalitets ringar.

Klingan är ”High Performance Carbon” med hög känslighet och är byggt på Westins gamla succé serie 3776. W6 kastar otroligt bra och med bra finkänslighet. Klingan är en ganska snabb topp-aktion med massa ryggrad och du kan utan med enkelhet kasta beten inom rekommenderade kastvikts spektrat 10-40g. Skillnaden är knappt märkbar på de lägre kastviktern jämfört med ett spö på 10-30 gram. Den största skillnaden upplever jag när jag går upp över 28 gram i kastvikt. Då levererar spöt verkligen.

W6 Spin har delningen mitt på klingan som traditionella 2-delade spön med en transportlängd på 156 centimeter. Spöholken är en Spigot-holk och klingan är förstärkt med kevlar ner mot spöhandtaget. Spöt har dessutom markeringar på 40, 45 samt 50 centimeter för att passa det skandinaviska havsöringsfisket. Westin har dessutom valt att numrera sina spön unikt, en rolig detalj som gör spöt mer personligt.

Westin W6 Spin är ett riktigt bra spö till havsöringfisket. Det är otroligt lätt, kastar riktigt bra och är skönt att hålla i. 3 viktiga egenskaper som havsöringfiskare värderar högt. Spöt känns otroligt kvalitativt och genomtänkt. Klingan från deras tidigare storsäljare 3776 är snabb med toppaktion vilket ger väldigt precisa kast. Förutom ett riktigt bra spö ingår även en praktisk Cordura Tube för smidigare transport.

Sammanfattning

Westin W6 Spin 10 ft 10-40g

Vikt: 248 gram

Antal Ringar: 11

Sektioner: 2

Betyg:

  • Känsla: 9
  • Kvalitet: 8
  • Design: 8
  • Skrytfaktor: 6
  • Prisvärdhet: 8

— Slutbetyg: 8.0 —

Westin W6 Spin 10 ft 10-40g

Westin W6 Spin 10 ft 10-40g är ett riktigt bra havsöringspö. Förutom hög kvalitet och premium egenskaper levererar Westin ett genomtänkt spö. W6 Spin är försett med riktigt bra komponenter och levererar ett skönt helhetsintryck. Priset är i högsta laget men är du på jakt efter ett havsöringspö med det lilla extra bör W6 Spin vara bland dina förstahands alternativ.