Guideline - Fiskespö

Guideline logo - Fiskespö

 

Guideline – Är ett etablerat märke som producerar flugspön med hög kvalitet, modern design och den senaste teknologin. Guideline har ett stort och brett sortiment av flugfiskeutrustning med allt från flugspön och rullar till vadarbyxor, vadarjackor och vadarstavar. Guideline har alla tillbehör du kan tänkas behöva. Guideline producerar även fiskespön för spinnfisket av högsta kvalitet.

Köper du ett Guideline-spö ingår deras Instant-Express service. Detta betyder att om ditt spö skulle brytas av, ser de till att du snabbt och enkelt får en ny spödel, oavsett hur skadan har uppstått.

 • Guideline Spöserier

FLUGSPÖN

 

 • Guideline Reaction FRS

Guideline Reaction FRS 10 ft 4-delat - Fiskespö

Reaction FRS – Är en högteknologisk och påkostad spöserie från Guideline. Reaction FRS (Fortified Resin System) är resultatet av ett samarbetet mellan Guideline och en av de mest kända spötillverkare i USA. Reaction FRS är en unik kombination mellan Amerikansk spöbyggnadsteknik och Guidelines fantastiska expertis och filosofi ”It’s all about the experience”. Spöna tillverkas i en av de mest moderna och högteknologiska maskinparkerna i världen. Reaction FRS har fantastiska spökomponenter, det bästa av amerikanska och japanska grafitmaterial till sin klinga kombinerat med det nyaste Nano-Silica-limmet som ger en klinga som är upp till 10 gånger starkare. FRS-spöna har nya handtag i otroligt slitstark kork. Spöringar samt ett nytt rullfäste i mörk titanfinish tillverkade av REC. Reaction FRS är ett fantastiskt flugspö för dig som vill ha det bästa.

 • Guideline LXi

Guideline - Fiskespö

LXi Enhandsspö

Guideline LXi Tvåhandsspö - Fiskespö

LXi Tvåhandsspö

LXi – Är från början en serie tvåhandsspön som bland annat vunnit pris i Brittiska tidningen ”Trout & Salmon Magazine” för modellen 14’9 # 10/11. LXi finns idag även som enhandsspö och både enhands och tvåhandsspöna har fantastiska egenskaper med en djupare aktion som ända agerar snabbt vilket ger precisa och långa kast. Spöna kastar riktigt långt och genererar hög linhastighet. Enhandsspöna är 5-delade och tvåhandsspöna 6-delade vilket gör dem enklare att ta med på resande fot.

 

 • Guideline LPXe

Guideline LPXe 4-delat - Fiskespö

LPXe Enhandsspö

Guideline LPXe 15 ft #10/11 4-delat - Fiskespö

LPXe Tvåhandsspö

LPXe – Är en proffsig spöserie tillverkat i ett specialutvecklad grafit material vars uppbyggnad består av flera olika fibertyper, alla med unika egenskaper. Guideline har valt att behålla de lätta naturgrå klingorna med sitt populära exakta stopplägen utan efterslag. LPXe har korkhandtag i högsta kvalitet, keramiska linföraringar, och superlätta enbenta- eller snake hardcrome ringar. Spöna har trärullfästen i de lägre klasserna och snakeringar. Spöna från klass 6 och uppåt har titaniumanodiserade aluminiumfästen och enbenta ringar. Tvåhandsspöna har rullfästen i titaniumbelagd aluminium med dubbla låsringar.

 

 • Guideline RSi

Guideline RSI 4-delat - Fiskespö

RSi – Är en snygg spöserie med snabb återhämtning och kraftfulla nederdelar som ger dem riktigt proffsiga kastegenskaper. Klingan är mattsvart med mörka lindningar och röda detaljer. Det sitter ett snyggt hårdanodiserat svart rullfäste samt ett 5A korkhandtag av fullwells modell med butt. Det unika med RSi är att klingorna är uppbyggda av olika typer av grafitmaterial med avancerade skärningsmönster och förstärkningslager. Detta gör att varje spö är utvecklat och designat för just sitt användningsområde. Dessutom är de är utrustade med Fuji KW linföraren som minimerar trassel.

 

 

 • Guideline Fario CRS

Fario CRS – Är ett resultat av 2 års hårt utvecklingsarbete mellan Guideline´s produktionschef Leif Stävmo och den professionella kastinstruktören Christopher Rownes. Utmaningen de tampades med var att hitta ett sätt att utveckla klingor som hade rätt kvalitet, attityd, aktion, återhämtningshastighet, vikt och diameter för att ge ett optimalt slutresultat. Japansk högkvalitativ grafit tillsammans med carbon scrims blev till slut det som användes för Fario CRS. Det har också lagts mycket resurser på kork kvaliteten och här valde man att utveckla och tillverka dem på plats i tillverkningslandet Portugal. Fario CRS är superlätta spön med hög prestanda, snabb aktion och bra känsla.

 

Guideline logo - Fiskespö

 

 

 

Guideline Fario CRS

Kolla in filmen om Guidelines populära flugspö Fario CRS

 

 • Guideline Fario Classic

Guideline Fario Classic 4-delat

Fario Classic – Är ett unikt flugspö med en klinga tillverkad av den modernaste typen karbonduk från Guideline och består av flera olika kvaliteters karbon, alla med olika egenskaper. Detta för att uppnå den önskade aktionen ”multi modulus”. Klingan har en snygg transparent grön färg och lindningar med inslag av silver för att få en klassisk snygg look. Korkhandtaget är i 4A kvalitet i halfwells utförande. Ringsättningen är klassiska lättvikts snake hardcrome med solida linförare från American Tackle Company. Fario Classic är riktigt snygga och sköna spön.

 

 

 • Guideline Exceed

Guideline Exceed 4-delat - Fiskespö

Exceed – Är ett resultat av Guidelines bästa spön från 2000-talet. Exceed är ett spö tillverkat och baserat på just de spöna. Enligt Guideline är detta det bästa mellanprisspöet de någonsin tillverkat och vi på fiskespö kan inte annat än hålla med. Varje spömodell är unik med en helt speciell carbonduk blandning och ”multi modulus” teknik som ger klingan dess egenskaper. Guidelines chefsdesigner, Leif Stävmo och ingenjörernas expertis har resulterat i en spöserie som överträffar det mesta i sin prisklass. Spöna har genomgått mängder med tester och resultatet blev en spöserie som är snabb, kraftfull och verkligen levererar en katapulteffekt.

 

 

 • Guideline EXp4

Guideline EXp4 4-delat - Fiskespö

EXp4 – Är Guidelines budgetspö och en uppdatering av deras föregående spöserie EXp3. Exp4 ett riktigt prisvärt flugspö med väldigt goda kstegenskaper för en rimlig peng! Klingan är byggd med så kallad 24/30 Ton Multi Weave grafit. De högre klasserna har en specialbyggd fightingbutt. Rullfästet är i trä upp till och med 9 fot klass 6 och hårdanodiserat metallfäste med snygg svart finish på de högre klasserna och längderna. Mycket spö för pengarna och dessutom en corduratub på köpet.

 

 

HASPELSPÖN
 • Guideline LPXe V2

Guideline EXp4 4-delat - Fiskespö

LPXe V2 – är en välbalanserad och komplett serie haspelspön från Guideline. Klingan är av högsta kvalitet o aktionen är snabb men ändå lättkastad. Spöna jobbar ända ner i botten i både kast- och fiskesituationer. LPXe V2 är tolerant i förhållande till rekommenderade kastvikt och de är byggda efter konstens alla regler. Guideline har inte snålat på något. LPXe V2 har hög standard vad gäller grafit, spöringar, rullfäste samt övriga komponenter. Ett kanon spö rakt igenom helt enkelt!

 

 

 • Guideline LPXe Microwave

Guideline EXp4 4-delat - Fiskespö

LPXe Microwave – Är byggt på samma klinga som LPXe V2 men med de nya MicroWave ringarna från American Tackle Company. Microwave vann årets mest innovativa produkt på EFTTEX och ICAST mässan 2013. Systemet består av en unik och patenterad linföring med en extra reduktionsring, följt av ytterligare små microringar. Detta eliminerar rotationen på linan från rullen redan vid första spöringen. Sedan skapar det även en rak väg för linan genom alla återstående spöringar. Resultatet av detta är en kraftig reduktion av friktionen, längre kast, bättre precision och mindre trassel.