Westin W3 Powercast 8,3 ft 40-130g 2-delat

Westin W3 Powercast 8,3 ft 40-130g 2-delat

Jiggfisket efter gädda är stekhett just nu och självklart har producenterna snappat upp detta. Gäddspön har blivit en stor del av sportfiskeutbudet och många av marknadens produkter håller hög klass. Därför känns det helt naturligt för oss på fiskespö att testa dessa gäddspön.

Jag har under en tid testat ett Westin W3 Powercast 8,3 ft haspelspö som är ett spö i Westins billigaste prisklass. Spöt är ett renodlat gäddspö framtaget för det skandinaviska gäddfisket men kan även användas till annat tyngre fiske så som torskfiske. Betena har varit blandade gäddbeten i varierande vikter mestadels från båt men även från land i älv.

Westin W3 Powercast 8,3 ft 40-130g 2-delat

Köp Westin W3 Powercast här »

Westins produkter har blivit mer och mer intressanta då Westin har gjort en storsatsning inom sportfiskeindustrin och deras produkter håller riktigt hög klass. Med tanke på att deras billigaste fiskespön ändå kostar en del så känns deras inriktning mer mot sportfiskare än mot hobbyfiskare.

W3 Powercast är en intressant serie spön som sålt bra sedan de släpptes på marknaden. Spöt är inte särskilt lätt, det känns faktiskt ganska tungt och robust. Känslan är att spöt tål hårda tag och faktiskt ber om det. Powercast har fina komponenter och känns påkostat. Designen är bra, spöt är snyggt och känns rått.

Få ytterligare tips på heta gäddspön »

Spöt klarar av tyngre beten över 100 gram men personligen tycker jag att gränsen för spöt ligger runt 100 gram. Tyngre beten funkar bättre med spinnspö o multirulle. Beten på 40 gram funkar men ska du använda beten under 40 gram känns denna modellen alldeles för styvt och överdimensionerat.

Handtaget är Premium EVA handtag med gummikork blandning med Westin text ingraverat. Handtaget känns tillräckligt långt och modellen är inte split grip modell, utan helsvarvat med lite avsmalnande mot mitten och grövre dimension längst ut på kanterna. Framför rullfästet är handtaget aningens litet och avsmalnande. I övrigt är spöt skönt att hålla i.

Rullfästet är SKS med blottad klinga där man även ser Powercasts 3K woven kevlar förstärkning. Tyvärr är inte rullfästet särskilt skönt att hålla i men känns robust och prisvärt. Klingan är blank och ser ut att ha ett relativt tjock lager skyddande lack utöver kevlar förstärkningen. Än en gång får man intrycket att spöt tål stryk. LTS spöringarna gör det de ska, linan flyter lätt igenom och de är robusta precis som rullfästet. Spöt är väl utrustat med 10 spöringar som fördelar belastningen väl vid bra spöböj. Samtidigt bidrar de med en del vikt till detta redan relativt tunga spö.

Klingan är en Toray High Performance klinga med otroligt mycket kraft resurser men samtidigt levererar klingan finkänslighet och finess. Spöt klarar av de största gäddorna utan problem samtidigt som det har en precision och elegans. Det resulterar i ett spö med riktigt bra känsla.

Spöt kastar bra med hög precision och klingan har en skön halvaktion som passar bra till det skandinaviska gäddfisket. Rullen som använts till detta spöt är en Penn Clash 4000 som är en riktig kanon rulle som passar perfekt till detta spöt på alla sätt o vis.

Betesöglan sitter ett kvarts varv från spöringarna troligen för minimal konflikt med linan under kast och dessutom för att få bort de större betena från rullen. Ett basic tygfodral medföljer dessutom.

Powercast ett snyggt, robust spö som känns riktigt bra till gäddfisket. Kvaliteten och känslan går inte att klaga på och det är ett otroligt prisvärt spö. Westin har lyckats få ihop ett riktigt fint och proffsigt spö där du får otroligt mycket för pengarna. Ska jag klaga på något så tycker jag ändå att det fattas lite för att helhetsintrycket ska stämma helt. Trots alla kvalitets komponenter så känns spöt inte helt komplett. Missförstå mig inte, jag gillar spöt och anser Powercast vara ett av de mest prisvärda gäddspöna på marknaden men komponenterna samspelar inte riktigt i spöt och därför blir helhetsintrycket aningens lidande.

[ezcol_1third]
Sammanfattning

Westin W3 Powercast 8.3 ft 40-130g 2-delat

Vikt: 213 gram

Antal Ringar: 10

Sektioner: 2

Betyg:

  • Känsla: 7
  • Kvalitet: 9
  • Design: 8
  • Skrytfaktor: 7
  • Prisvärdhet: 8

— Slutbetyg: 7.8 —

[/ezcol_1third][ezcol_2third_end]Westin W3 Powercast 8,3 ft 40-130g 2-delat[/ezcol_2third_end]

Powercast är en serie kvalitetsspön som utan tvekan tål tuffa tag. Westin W3 Powercast 8,3 ft haspel perfekt för det skandinaviska gäddfisket. W3 är Westins billigaste serie som är deras budget serie och för o vara ett budgetspö är det riktigt proffsigt och otroligt prisvärt. Köper du ett Westin W3 Powercast 8,3 ft får du utan tvekan ett bra spö och otroligt mycket gäddspö för pengarna.

Köp Westin W3 Powercast här »