Savage Gear MPP Predator 8 ft -90g

Savage Gear MPP Predator 8 ft -90g

 

Under många år har jag använt spinnutrustning för mitt gäddfiske men kände nu att det var dags att prova på haspelutrustning för att få variation i mitt fiske. Savage Gear MPP kändes som ett naturligt val då jag är väldigt nöjd med andra spön i Savage Gears sortiment. Därför var mina förväntningar höga på deras MPP-spö.

Jag har valt att testa haspelspöt MPP Predator på 8 fot med kastvikt upp till 90 gram. Testet är utfört under flera dagars fiske från både land och båt, i strömmande vatten och sjö och med en variation av beten och betesvikter. Ett urplock av använda beten är spinnerbaits, softbaits och tailbeten.

 

Savage Gear MPP Predator 8 ft -90g

 

Fler tips på haspelspön till gäddfisket hittar du på vår sida haspelspö gädda »

 

Första intrycket är att spöt känns välgjort och funktionellt. För gäddfiske passar det riktigt bra. Spöt känns lätt och efter flera dagars fiske finns ännu krafter kvar i kroppen. Mycket på grund av spöts lätthet och klingans egenskaper. Designen lämna kanske lite mer att önska men den är neutral och ändå tilltalande. Spöt är utrustad med robusta lindningar som fyller sin funktion. Spöringarna är av Premium SIC-modell och linan löper mjukt igenom utan problem.

Handtaget är gjort i Japansk EVA och avslutas med gummikork på övre och nedre delen. Savage Gear är textat i botten på handtaget som en snygg detalj. Handtaget känns välgjort och stabilt i handen men kan upplevas vara cirka 4-5 cm för kort för att verkligen få rätt känsla för den här sortens fiske och kunna få till och fullfölja kasten. Rullfästet är ett Savage Gear Gold Label, det känns stabilt men kan upplevas aningens plastigt. En annan detalj är lindningarna på spöt, som kan upplevas något klumpiga i sin utformning.

Medium till snabb klinga i High Modulus Carbon-grafit som är följsam och lätt att kasta med. Den har en bra ryggrad för att sätta krokar i hårda predatorers käftar. Spöt är lätt och väger enbart 191 gram. Spöt är utrustad med 7 stycken spöringar som känns aningen snålt tilltaget vad gäller kraftfördelningen vid drillning men har positiv effekt på spöts vikt.

Det ingår ett smart spöfodral så kallat ”Ready to fish”. Det ger dig möjligheten att ha spöt delat och riggat med rulle i fodralet. En smart och nytänkande lösning från Savage Gear.

Sammanfattning

Savage Gear MPP Predator 8 ft -90g

 

Antal Ringar: 7

Sektioner: 2

 

Betyg:

  • Känsla: 7
  • Kvalitet: 8
  • Design: 5
  • Skrytfaktor: 5
  • Prisvärdhet: 10

— Slutbetyg: 7.0 —

Savage Gear MPP Predator 8 ft -90g

Väljer du att köpa ett Savage Gear MPP Predator 8ft -90g, kanske du inte får det snyggaste gäddspöt på marknaden men du kommer absolut inte bli besviken. Du får en robust kastmaskin som är funktionellt designat för långa fiskedagar med många kast. Klingan har dessutom väldigt fina drillningsegenskaper, därav betyget på prisvärdhet.