Berkley Skeletor Pro 6 ft 6-18g

Berkley Skeletor Pro 6 ft 6-18g

 

Efter att i alla år ha använt mestadels allroundspön blev jag intresserad av att prova ett som var specifikt utformat för jigg/dropshot-fisket. Berkley hävdar att med Skeletor Pro kommer mer fisk att fångas och en sådan utmaning går inte bara att passera.

Jag valde att testa ett Skeletor Pro 6ft 6-18g i haspelutförande. Testet är utfört under sommaren och hösten 2016 från både land och båt i sjö. Störst fokus har legat på abborrfiske med dropshot-tackel.

 

Berkley Skeletor Pro 6ft 6-18g

 

Ytterligare tips och på haspelspön hittar du på vår sida haspelspö »

 

Första intrycket är bra. Spöt har en snygg design och känns välbalanserat. Jag har fiskat endel med skeletor spön tidigare och än så länge aldrig blivit missnöjd. Designen har ändrat genom åren och Skeletor Pro har en snygg, tilltalande design med flera välgjorda detaljer. Klingan är slimmad och smäcker med snygg lackering. Skeletor Pro 6ft 6-18g är utrustad med 9 SIC-ringar från Fuji. Här känns det inte som att man snålat på något. Spöringarna är av högsta kvalitet och 9 stycken på ett 6 fots spö är inte sparsamt alls. Trots detta är spöt lätt på 183 gram. Något som känns viktigt på ett enhands jigg/dropshot spö.

Rullfästet är av Skeletor-modell och känns väldigt välgjort. Fästet frigör klingan både på över- och undersidan framför rullen vilket gör att du känner minsta lilla nafs på den blottade klingan. Spöt ser väldigt välgjort ut med välarbetade detaljer som till exempel ringlindningarna och spöhandtaget.

Klingan är odelad och gjord av IM7-kolfiber och därav dess snabbhet och superba egenskaper. Den är otroligt känslig och ger dig en god inblick i vad som händer nere på djupet. Väldigt känslig topp med röd indikatorfärg som gör att du även ser huggen tydligt. Vid mothugg hittar du ryggraden cirka en tredjedel ner på spöt som ger bra krokningsegenskaper.

Handtaget är snyggt och skönt med växlande kork och gummikork. Designen är genomtänkt med snygga textdetaljer och buttdelen är Skeletors klassiska graverade.

Berkley Skeletor Pro är ett Premiumspö från Berkley med fantastiska egenskaper och att det är ett premiumspö märks inte minst i priset då det har ett relativt högt pris. Är man beredd att lägga pengar på sitt dropshot fiske är Skeletor Pro absolut en kandidat. Om inte så rekommenderar vi ett spö i en lägre prisklass.

Sammanfattning

Berkley Skeletor Pro 6ft 6-18g

 

Antal Ringar: 9

Sektioner: 1

 

Betyg:

  • Känsla: 8
  • Kvalitet: 8
  • Design: 9
  • Skrytfaktor: 7
  • Prisvärdhet: 4

— Slutbetyg: 7.2 —

Skeletor Pro är ett otroligt väldesignat och välbalanserat spö med bra känsla. Det futuristiska Skeletor-rullfästet ger en bra direktkontakt med betet tack vare sin utformning. För mig upplevs klingan något för kort, jag tycker det är svårt att få en bra vinkel till sänket vid dropshot-fisket men det är en smaksak. Spöt är i en sektion vilket ger bra känsla men kan försvåra vid transport och annat fiske så som till exempel street fishing. Det är ett snabbt, väldesignat och känsligt spö perfekt för det lättare abborrfisket.