Westin W3 Dropshot 8 ft 5-28g

Westin W3 Dropshot 8 ft 5-28g

Dropshot är en otroligt effektiv fiskemetod som fått mer och mer uppmärksamhet på senare tid. Intresset är stort och vi har efter extra påtryckningar från våra läsare valt att testa ett dropshotspö från Westin då vi hört mycket positivt om deras spön.

Jag har testat ett Westin W3 Dropshot 8ft 5-28g i haspelutförande som är ett bra allroundspö för dropshot. Testet är utfört under sommaren 2017 från både land och båt i sjö. Störst fokus har legat på abborrfiske med olika dropshot-tackel.

Westin W3 Dropshot 8ft 5-28g

Ytterligare tips och på haspelspön hittar du på vår sida haspelspö »

Spöt ger ett bra första intryck. Westins W3 spön har en stilren och snygg design med bra komponenter. Jag har fiskat med flertalet W3 spön tidigare och har än så länge varit nöjd med alla som testats. Toray klingan är slimmad och lätt med snygg svart lackering. W3 Dropshot 8 ft 5-28g är utrustad med 9 stycken LS-spöringar av hög kvalitet. 9 stycken spöringar på ett 8 fots spö känns som ett bra avvägt antal. Spöt är lätt precis som ett dropshotspö ska vara men W3 känns extremt lätt på enbart 124,9 gram. Något som känns väsentligt på ett enhands jigg/dropshot spö och som Westin tagit till sig.

Spöt är, precis som övriga W3 spön, utrustat med SKS-rullfäste och känns väldigt passande till dropshot. Klingan är blottad vilket gör att du känner minsta lilla hugg. Dessutom syns där tydligt den förstärkta kevlar ytan som ger ett robust intryck och är en snygg detalj på Westins spön.

Toray-klingan i ”High Performance Carbon” har snabb toppig aktion och är 2-delad. Trots delningen har spöt bra snabbhet, hög känslighet och toppen är väldigt känslig. Spöt har bra ryggrad och krokningsegenskaper.

Handtaget är lite speciellt utformat med en tillplattad design som ligger riktigt skönt i handen och emot underarmen. Materialet är EVA och är mycket bekvämt att hålla i. EVA-materialet är av hög kvalitet och håller bra. Handtaget är graverat med Westin-logga och text. Det har en ergonomiskt utformning i konventionell modell det vill säga inte split-grip. Spöt har även en unik krokhållare framtaget för att effektivt underlätta transport av färdigriggade dropshot-tackel.

W3 spöna från Westin är deras budget variant men jämfört med en del andra fabrikat kan det jämföras med deras premiumspön. Detta gör W3 Dropshot till ett mycket prisvärt fiskespö. Det har fantastiska egenskaper och det har en riktigt bra prislapp. Modellen vi valt att testa på 8 fot med kastvikt på 5-28g passar riktigt bra till i princip det mesta inom dropshot fisket. Det är mycket allround i sina egenskaper och passar därför perfekt till nybörjare och mer erfarna.

Sammanfattning

Westin W3 Dropshot 8ft 5-28g

Antal Ringar: 9

Sektioner: 2

Betyg:

  • Känsla: 8
  • Kvalitet: 8
  • Design: 7
  • Skrytfaktor: 6
  • Prisvärdhet: 8

— Slutbetyg: 7.4 —

Westin W3 Dropshot 8ft 5-28g

W3 Dropshot är ett dropshot spö med riktigt bra känsla och egenskaper. Klingan känns alldeles lagom lång och spöts lätta vikt gör att det blir en fröjd att jigga med det. Det är lätt att få en bra vinkel till sänket både från land och från båt. Spöt är två-delat vilket underlättar all typ av transport och Westins delningar håller hög klass vilket gör att klingan behåller sina fina egenskaper. W3 Dropshot är ett välbalanserat och väldesignat spö. Ett riktigt bra val för dig på jakt efter ett prisvärt dropshot/jiggspö i prisklass runt tusenlappen.